T. +31 (0)88 – 5004 304
M. +31 (0)6 – 5588 2094
E. mark.devries@davidslaw.nl

Mark-Hendrik de Vries

PARTNER

Mark-Hendrik de Vries (partner) is advocaat sinds 2000 en is sinds 2010 verbonden aan Davids Advocaten.

Mark-Hendrik werkt 17 jaar in de proces-, herstructurerings- en insolventiepraktijk. Hij begeleidt  cliënten bij (bancaire) geschillen over beslag, executie, beëindiging van (concern)financieringen, uitwinning van zekerheden, borgstellingen en andere vormen van aansprakelijkheid. Zijn procespraktijk strekt zich uit over uiteenlopende geschillen op het gebied van het ondernemingsrecht. Hij heeft ruime ervaring met het bijstaan van bestuurders en ondernemingen in financiële moeilijkheden, meer in het bijzonder het voeren van de verdediging tegen aansprakelijkstellingen door curatoren en crediteuren.

In die bijzondere financiële situaties adviseert hij ook andere betrokkenen, zoals aandeelhouders,  werknemers, financiers, leveranciers en afnemers. Hij begeleidt ondernemingen in de voorfase van faillissement, surseance en bij doorstarts. Daarbij wendt hij zijn jarenlange ervaring aan als curator, in welke hoedanigheid hij inmiddels meer dan honderd faillissementen heeft begeleid. Mark-Hendrik ontvangt regelmatig benoemingen tot curator.

Mark-Hendrik werkte achtereenvolgens bij (Trenité) Van Doorne  en AKD Advocaten en Notarissen in Amsterdam. Hij heeft de Grotius/INSOLAD Opleiding Insolventierecht met succes afgerond en is lid van de nationale en internationale specialistenverenigingen voor insolventierecht Insolad en Insol International. Verder is hij lid van de Vereniging Corporate Litigation en de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht.

Rechtsgebiedenregister (art. 35 b lid 1 Regeling op de Advocatuur)
Mark-Hendrik de Vries heeft in het Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

Deze registratie verplicht de advocaat om ieder kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Binnen deze rechtsgebieden richt Mark-Hendrik de Vries zich voornamelijk op onderstaande deelrechtsgebieden:
Herstructureringen
Procesrecht
Bestuurdersaansprakelijkheid
Corporate litigation
Commercial litigation
Samenwerkingsgeschillen
Beslag- en executierecht
Commerciële contracten
Financiering & zekerheden