V&D

Davids Advocaten trad op voor verschillende leveranciers van V&D in verband met de surseance en het faillissement van V&D. Wij voerden de onderhandelingen voor leveranciers van bedrijfskritische ICT diensten, zoals kassa systemen, websites en administratie. Daarnaast stonden we kledingleveranciers bij.

Afgebroken onderhandelingen

Davids Advocaten voerde een aansprakelijkheidsprocedure voor een internationaal ICT consultancy bedrijf over afgebroken onderhandelingen. De cliënt had in aanloop naar de contractsluiting werkzaamheden verricht. De beoogde contractspartij brak de onderhandelingen echter af en weigerde de verrichte werkzaamheden te vergoeden. Davids Advocaten dagvaardde de wederpartij, hetgeen uiteindelijk leidde tot een gunstige schikking.

Bestuurdersaansprakelijkheid

Davids Advocaten verdedigde een oud bestuurder van een confectiebedrijf. Hij werd aangesproken door de onderneming voor een bedrag van ca € 250.000. De opvolgend bestuurder meende dat de oud bestuurder gelden van de vennootschap ten onrechte aan zichzelf had uitbetaald. De rechtbank en het Gerechtshof wezen de vordering van de onderneming integraal af.

Grafische industrie

Davids Advocaten heeft bijzondere expertise als adviseur van grafische ondernemingen in financiële problemen. Door overcapaciteit in de markt zijn in de afgelopen 8 jaar 800 drukkerijen verdwenen, waarvan 712 door faillissement. Op dit moment (2017) resteren 3200 drukkerijen, waarvan de helft eenpitter is. Davids Advocaten begeleidde verschillende grafische ondernemingen naar verkoop, herstructurering, en doorstart via faillissement.

Borg bestuurder voor bancair krediet

Davids Advocaten stond een (voormalig) bestuurder van een gefailleerde vennootschap bij die (privé) door de bank werd aangesproken. De bank verkreeg bij het verstrekken van krediet aan de vennootschap een recht van hypotheek op de woning van de bestuurder. Na de beëindiging van het faillissement van de vennootschap resteerde een schuld aan de bank, waarvoor de bank haar hypotheekrecht wenste uit te winnen. Davids Advocaten onderhandelde over een betalingsregeling, met als resultaat dat executie van het woonhuis werd voorkomen.