Career Opportunities

Davids Advocaten, formed in 2005, is a niche firm specialised in Business law and Insolvency law.  We have a wealth of experience in assisting companies in problematic financial/legal situations. We also act as appointed Bankruptcy Trustee in insolvencies and suspensions of payments ordered by the court. The law practice of Davids Advocaten also deals with Business law matters in the broad general context.

(Dutch version)

Ter versterking van onze Amsterdamse vestiging zoeken we een talentvolle en enthousiaste

ADVOCAAT-STAGIAIR INSOLVENTIERECHT

We leiden je op in alle facetten van de insolventie-, advies- en procespraktijk in een klein team met plezier in het vak en een prima werk/privé balans. Het is ons doel je op te leiden tot een advocaat die uiteindelijk tot curator kan worden benoemd. Je werkt mee in de faillissementdossiers van je kantoorgenoten. Je bent betrokken bij doorstarts, onderzoek naar bestuurlijk handelen en procedures over onder meer bestuurdersaansprakelijkheid en pauliana.

Daarnaast word je intensief betrokken bij de advisering van onze cliënten. Je bent betrokken bij advies aan bedrijven in zwaar weer (herstructurering, crediteurenakkoord, turn-around, surseance). Daarnaast ben je betrokken bij ondersteuning van bestuurders in aansprakelijkheidskwesties. Verder sta je andere stake holders bij in insolventie situaties, zoals crediteuren, financiers, aandeelhouders, werknemers, verhuurders etc.

Profiel

  • je bent recentelijk afgestudeerd en hebt affiniteit met het insolventierecht
  • je bent doortastend, nauwkeurig, besluitvaardig en gestructureerd
  • je communiceert duidelijk en diplomatiek
  • je bent een stevige, stressbestendige persoonlijkheid en een teamspeler

Propositie

  • werken in uiteenlopende faillissementen met ervaren collega’s
  • unieke kans om een gewilde plek op de curatorenlijst te bemachtigen
  • werken in een ruim, modern en goed geoutilleerd kantoor aan de oostelijke rand van het centrum van Amsterdam
  • niche kantoor met een informele sfeer

Interesse? Neem dan contact op met Nils Reerink via 088 – 500 4305 of nils.reerink@davidslaw.nl.


Ten behoeve van de ondersteuning van onze curatoren bij de afwikkeling van faillissementen, zijn wij op zoek naar een

FAILLISSEMENTSMEDEWERKER

die affiniteit heeft met bedrijfsadministraties en fiscaliteit voor minimaal 3 tot maximaal 5 dagen per week. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het assisteren van curatoren bij benoemingen, het voeren van faillissementsadministratie, het zelfstandig verifiëren van ingediende vorderingen en de actieve inning debiteuren. Wil je meer weten met betrekking tot de inhoud van deze vacature, neem dan contact op met Nils Reerink via 088 – 500 4305 of nils.reerink@davidslaw.nl.


Tevens zijn we op zoek naar een

GEVORDERD ADVOCAAT STAGIAIR INSOLVENTIERECHT/ONDERNEMINGSRECHT

met minimaal 2 jaar ervaring die als curator kan worden benoemd. Je treedt zelfstandig op als curator en werkt mee in de faillissementen van je kantoorgenoten. Daarnaast word je intensief betrokken bij de advisering van onze cliënten. We begeleiden je in alle facetten van de insolventie-, advies- en procespraktijk in een klein en gespecialiseerd team met plezier in het vak en een goede werk/privé balans.

Voor een nadere toelichting kun je contact opnemen met Nils Reerink via 088 – 500 4305 of nils.reerink@davidslaw.nl.


Davids Advocaten heeft ook regelmatig een stageplek beschikbaar voor

STUDENT STAGIAIRES

die in hun master fase zitten. Lijkt het je leuk om gedurende twee maanden bij een kleiner kantoor ervaring op te doen en heb je interesse in het ondernemings- en/of insolventierecht? Stuur dan je motivatiebrief en CV per e-mail naar Laurie van Leeuwen (laurie.vanleeuwen@davidslaw.nl) of bel 088-500 4302.

 

Questions?
For information please contact Nils Reerink (088 5004 305 or nils.reerink@davidslaw.nl).